news

jueves, 31 de octubre de 2013

Stone Marker 2013 CACiS: El Forn de la Calç Kristina Wolfe


About Stone Marker
“There is no fundamental contrast between the spiritual and natural worlds” and we ought
“delight in the beauty of nature as perceived by the senses… being rooted in human experience.”
- Arthur Terry. The Poetry of Joan Maragall

This is a stone marker -- a signpost for the natural world. It is also a gravestone, but for no one. On many older gravestones, the message is clear: Memento Mori (remember your death). This
stone marker that has a different message: Remember your life and the beauty of the place you find yourself.

The poem quoted on the stone marker is by Catalan poet Joan Maragall. It was carved into a
curved piece of stone discovered in CACiS. The verse that was chosen is this one from his Cant Espiritual:

Aquest món, sia com sia,
tan divers, tan extens, tan
temporal,
aquesta terra, amb tot lo que
s'hi cria,
és ma pàtria,
Senyor, i no podria
ésser també una pàtria celestial?

This world, be it as it may,
so varied, so vast, so much of
time,
this earth, with all that grows
in it,
is my homeland,
Lord , and could
it not also be a
heavenly home?

sábado, 26 de octubre de 2013

Paisatges intervinguts amb Kristina Wolfe i Xavier Giol



Paisatges Intervinguts forma part del programa "Tocats de Lletra" que organitza l'Ajuntament de Manresa, mostra de poesia on CACiS hi participa amb la proposta de poesia i paisatge on el poeta Xavier Giol i l'artista norteamericana Kristina Wolfe, resident al centre becada per la realització d'un treball sonor de recerca fan una obra conjunta de poesia i paisatge sonor¡¡¡¡

Aquest treball conjunt es podrà veure i escoltar el diumenge dia 27 a les 12:30 a CACiS El Forn de la Calç

jueves, 17 de octubre de 2013

Ripples dansa de Laura Bataller + Aurora Lagattuta

 



RIPPLES began as a collaboration between one Catalan and one American dancer surrounding the topic of circles.
Through research, discovery and our personal inquiries, this project has expanded to explore mandalas, dialogues with stars, discovery of center, circles and cycles, orbits, spirals, DNA and infinite.



 

 mandala
The mandala serves as a three dimensional and artistic representation of circles. During our time at Forn de la Calç, we would like to create a mandala using the materials available to us in the nature there. It will serve as an our contribution to the space, structure for our performance space and a form of re-harmonization in progress. It is a process of meditation, relaxation, and reflection of circles. The mandala can also serve as an artistic symbol that includes our ideas
and research around the creation of circles such as the stars, human bodies, rituals of the four directions and centers.


a dialogue with the stars
A dialogue with stars is an idea that originated from observation of the nighttime stars. This observation is an on-going exploration that serves to inspire movement, improvisations and choreography. We, the dancers, are the antennae for the stars, the bright circles of the sky and the dreams that they hold. We serve as a form to connect and actualize these unspoken wishes of the sky, space and people. With this inspiration we aspire to construct movement three dimensionally with sky, land and people. We, like tiny stars in the sky, are so much smaller than the universe and yet we like the stars hold the expansiveness of the galaxies inside.

jueves, 10 de octubre de 2013

Instal·lació als roures de Mónica Campdepadrós








LÍQUENS. INDUMENT PER ABRAÇAR UN ROURE

Una peça que acull arbre i èsser humà per afavorir una fussió temporal fisica, energètica i de consciències.

Un vestit per a DOS, per a sentir-se, potser, UN en la quietut vegetal.



Tothom que ho desitgi podrà "vestir-se" per abraçar i escoltar el Roure.

fotografies de Irene Vendrell i Mónica Campdepadrós

martes, 8 de octubre de 2013

Encontre D'art i Natura 2013



Reivindicar l´art efímer a la natura

El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat organitza el tercer Encontre d'Art i Natura a la Roureda de les Tàpies de Calders Tretze artistes del territori crearan les seves obres al bosc

28.09.2013 | 00:00
 Una galeria d'art a la intempèrie, de durada efímera, creada a partir de la combinació de diverses disciplines amb la natura. Aquesta és la proposta que tretze artistes portaran a terme demà a la Roureda de les Tàpies, a Calders, en el marc de la tercera edició dels Encontres d'Art i Natura que organitza el Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS)-El Forn de la Calç.
Cada artista realitzarà una obra al mateix indret, amb elements naturals recollits majoritàriament in situ, tenint com a suport o substrat els arbres de l'espai de la Roureda de les Tàpies. Enguany es pren com a eix conceptual dels treballs els líquens, que són fruit de la combinació dels fongs i les algues. "Aquest joc d'elements es vol reproduir entre l'autor i els propis arbres per crear una obra", segons Rosa Oduber, del CACiS.
L'exposició de les obres resultants tindrà una durada limitada, ja que "es vol reivindicar l'art efímer davant allò permanent", indica Oduber. Es busca, amb aquestes accions de curta durada, traslladar al públic la importància de la temporalitat, i ressaltar que "en la natura hi ha moltes expressions artístiques fortuïtes i efímeres que no es poden exposar en un museu, com per exemple una posta de sol", assegura Oduber.
Tothom qui s'acosti demà a la Roureda de les Tàpies podrà gaudir, a partir de dos quarts d'una, de les obres creades pels artistes convidats. En aquesta tercera edició hi prendran part Rafa Normal, Mónica Campdepadrós, Roser Oduber, Pep Espelt, Ramon Brichs, Laura Bataller i Aurora Lagattuta, Periko Raspa i el Grup Portolà format per Anna Vila, Brigitte Delouis, Maria Martorell, Margarita Mascaró i Àlex Palau.
Enguany s'incorpora la dansa com a novetat de la trobada artística. Oduber considera que aquesta disciplina "té un component de temporalitat, efímer, de moviments fortuïts que lliguen perfectament amb la jornada". Per aquest motiu, actuaran Laura Bataller i Aurora Lagattuta, amb la veu de Celeste Alías, per presentar un treball de recerca anomenat Ripples realitzat per les dues ballarines durant tot un any. Partint del moviment que provoca un objecte quan cau a l'aigua, se cerca fer una reflexió a partir de les ones i la idea del cercle. L'actuació es podrà veure demà mateix, al Forn de la Calç del CACiS, a dos quarts de set de la tarda. Previàment, a la una del migdia, a la Roureda de les Tàpies, les dues ballarines oferiran un tast de l'espectacle que desenvoluparan a la tarda.


http://www.regio7.cat/cultures/2013/09/28/reivindicar-lart-efimer-natura/245418.html