news

martes, 12 de abril de 2011

Tot primària de L'Escola Espill de Manresa visita CACiS
Els alumnes de primària de l'escola l'Espill de Manresa ens han visitat aquest mes d'abril, també han fet tallers relacionats amb l'art, la natura i els minerals. Dins del programa educatiu de CACiS les escoles poden triar diferents temàtiques totes elles relacionades amb la cultura, l'art i la natura.
En aquesta visita l’escola ha volgut gaudir d’un dia en plena natura tot jugant amb la geologia , minerals, terres i pigments fent dels tallers un assaig del procés artístic i una aproximació als llenguatges del pensament contemporani;
• Un treball individual on cada nen/a ha experimentat amb els pigments fent una petita “action painting” .
• Un treball col•lectiu basat en l’obra de Richard Long “ A line Made by Walking”Una Acció conjunta on els nens i nenes han fet cercles efímers amb calç sobre la gespa , signes que desapareixeran quan plogui o la herba torni a créixer. Un obra situada a camí entre l’escultura , la performance i l’arquitectura del paisatge. El fonament d’aquestes obres, el gest o acció feta en un espai natural, sense temps, un paisatge eternament primordial, on la presencia de l’artista constitueix per ella mateixa un acte simbòlic. Un treball que va acompanyat per la preocupació ambiental i l'ecològica . Els treballs d’aquest autor són una acció de protesta on la natura és la Terra Mare inoblidable que permet dibuixar figures, moure pedres, caminar però no transformar-la radicalment . Els seus treballs estan impregnats de la cultura celta.