news

lunes, 16 de mayo de 2011

Ceip Riu d'or visita CACiS












Els alumnes de tercer i quart de primària de l'escola Riu D'Or de Santpedor han fet un viatge pels sentits. Ámb el nom "PERCEPCIONS" els alumnes treballen els sentits a la natura des de l’aproximació i cura del nostre entorn i de la Natura. Durant la primavera podem escoltar i percebre les sensacions del despertar , desprès de l’estació hivernal les plantes, animals i tot comença a viure el moment més important de l’any . Espectadors actius d’aquest procés els humans hem de ser respectuosos i oberts a la realitat canviant amb la voluntat de no pertorbar i d’ajudar a que aquest equilibri sigui inalterable.
OBJECTIUS
Els treball col•lectius que es proposen són dos:
1. L’observació auditiva on els nens i nenes amb els ull tapats han d’escoltar amb silenci el so de la Natura. Cada nen/a ha de descriure que sent i interpretar sobre un paper i amb el seu cos el moviment.
2. La percepció de formes i textures per realitzar un mosaic que representi un moviment , fet amb plantes i branques. D’aquesta manera fem el pas següent a la percepció dels nostres sentits : observació + estímul + reflexió = creació. Aquest procés forma part del mètode de treball de molts artistes.
3. El principal objectiu és que els nens i nenes tinguin una postura respectuosa amb el seu entorn i siguin conscients de que formen part activa de la Natura com a membres protectors i artistes.
El resultat d'aquesta visita ha estat molt divertit i ens ha preparat sensorialment per entendre millor les percepcions de la realitat.