news

miércoles, 17 de agosto de 2011

Tamara Erde a CACiSLa israeliana Tamara Erde obre el seu procés creatiu al públic
L'artista oferirà dijous un taller sobre la memòria dels espais a través de la dansa al centre del Forn de la Calç
REDACCIÓMANRESA
L'artista israeliana Tamara Erde (Tel Aviv, 1982), establerta a París, oferirà dijous que ve un taller d'improvisació de dansa obert a tothom qui ho vulgui que s'emmarca en un procés de treball sobre la memòria dels espais. Erde fa estada aquests dies al Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat d'El Forn de la Calç (Calders), com a artista resident.
Oceans oblidats és el nom del projecte que està treballant Tamara Erde, consistent en un espectacle de dansa per a tres ballarins que investiga sobre la memòria física dels espais. L'obra del poeta palestí Mahmout Darwishai és el marc referencial d'un procés que interroga les capacitats de les persones per reflexionar sobre l'exili i els llocs del passat individual a partir dels conceptes de la dansa lliure.
Per mostrar els progressos del seu projecte, Erde proposa que aquest dijous, a partir de les 19 h, i durant un parell d'hores, les persones que ho desitgin (amb un màxim de 25) s'adrecin al Forn de la Calç per compartir les seves experiències a través d'un workshop. La trobada s'iniciarà amb un breu escalfament, una estona de ioga i, posteriorment, pràctiques d'improvisació amb la dansa com a eix central de la recerca sobre el fluir de la memòria a través del moviment i el cos. En aquesta ocasió, l'entorn natural del centre tindrà un marcat protagonisme. Qui vulgui participar en aquesta jornada pot adreçar-se al telèfon 93 830 91 59, i l'entrada és gratuïta.
La vetllada tindrà una segona part en què els assistents podran gaudir, com a espectadors, d'un tast de l'espectacle Oceans oblidats. Tamara Erde, lluitadora a través de l'art de la lluita contra les des- igualtats socials, durà a terme una improvisació basada en el seu projecte, amb l'acompanyament musical del compositor Thomas March. El conflicte entre Israel i Palestina és una de les causes latents del potencial creatiu d'Erde, que va néixer a Tel Aviv però actualment resideix a París, al popular barri de Montmartre.
http://www.regio7.cat/cultures/2011/08/15/israeliana-tamara-erde-obre-proces-creatiu-al-public/160622.html
Publicado en el diario Regió 7 el 15 de agosto de 2011
El nombre del músico es Ran Nachmias
El abilarin Aldelatif Belfhaj