news

jueves, 20 de septiembre de 2012

Natura ésCultura




La Fundació Setba organitza amb CACiS El forn de la Calç i Susoespai uns tallers durant dues setmanes del dimarts 25 al divendres 28de setembre i del 2 al 5 d’octubre. L’artista Sharon Kallis (Vancouver) i  persones que conviuen amb malalties mentals treballaran amb contacte directe amb la natura per la realització d’un obra  de Land Art. 


El treball de Sharon , becada aquest 2012 per CACiS per la realització de la seva exposició que inaugura el dijous dia 5 d’octubre, esta sempre relacionat amb el medi natural cercant formes de gran valor artístic de caràcter efímer i elaborat amb materials naturals que són en molts casos plantes invasives . http://sharonkallis.com/



L’Associació SUSOESPAI – CREACIÓ I SALUT MENTAL és una entitat sense ànim de lucre, que vol apropar els museus d’art a l’àmbit de la salut mental mitjançant la pràctica artística.
El SUSOESPAI: és un centre permanent de creació artística per a persones que conviuen amb un trastorn mental i que són usuàries de la Xarxa de Salut Mental de Catalunya. http://www.susoespai.org/

La Fundació Setba és una entitat privada sense ànim de lucre constituïda el 23 de desembre de 2009 a Barcelona. Els 3 objectius fundacionals, que són els eixos de l'activitat de la Fundació, són: la promoció de l’art i la cultura perquè arribin al màxim de persones possible; la vetlla per l’atenció integral de persones en risc d’exclusió social o amb possibilitats de patir-ne; i la preservació i millora del medi ambient i la qualitat de vida. http://www.fundaciosetba.org/

El projecte comporta: 
·         Treballar la convivència: entre ells, amb l’artista, el personal de SETBA, de Cacis i el vídeo artista que anirà enregistrant el projecte i el personal de Susoespai.
·         Treballar en equip, per anar més enllà de la pròpia individualitat. Compartir, coordinar-se, crear consciència de grup i sumar esforços per assolir un objectiu comú
·         Donar importància a la idea d’aprendre participant: la presa de decisions en les activitats requerirà d’un temps de diàleg i debat, per trencar la passivitat en què molts participants solen viure.

El fet d’estar situats en un mas en mig del bosc,permetrà submergir-se en aquest medi natural,viure-hi i viure’l amb els cinc sentits; percebre intensament el cicle natural (cicle solar, la nit,el clima, els sons…) i gaudir del silenci, deixant enrere els sorolls i l’estrès de la ciutat.
Paral·lelament a l’experiència amb l’artista, es portaran a terme tallers de pintura i escriptura de la mà dels professionals del CACiS i deSusoespai.