news

lunes, 10 de noviembre de 2014

CACiS al Museu Blau de Barcelona




http://caciseduca.blogspot.com.es/2014/11/primer-taller-al-museu-blau-de-bcn.html

CACiS fa dos tallers al Museu Blau de Barcelona dins del programa Niu Viu  que presenta el museu per families, aquest dissabte dia 8 de novembre es va fer la primera trobada i el dissabte 13 de desembre

T’imagines entrar al Niu, aixecar la vista, i veure una majestuosa serp elaborada amb joncs de riu? I t’imagines la satisfacció que serà si tu has participat en el seu procés de treball?
En aquesta ocasió continuarem amb la decoració el sostre del Niu de Ciència que varem començar a construir el 8 de novembre. Vestirem l’espai, on petits i grans ens agrada investigar, amb elements naturals com ara joncs de riu. Per fer-ho, contarem amb la col·laboració del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS), de la seva mà crearem amb tots els participants un element artístic que quedarà exposat el sostre del Niu de Ciència.
Edats: Especialment recomanada per a infants de 3 a 6 anys.
Data: dissabte 13 desembre
Sessions: a les 16:30 h i a les 17:30 h (aforament limitat)
Cada sessió té una durada de 45 minuts.
Lloc: Museu Blau
Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia al telèfon d'informació i reserves: tel 93 256 22 20 (de dl a dv, de 10 a 13h). La reserva es durà a terme en els 10 dies hàbils anteriors a l'activitat.
S'haurà de confirmar la reserva presencialment 15 minuts abans de l'inici. Les places no confirmades s'oferiran als visitants.http://agenda.museuciencies.cat/ca/museus/museu-ciencies-naturals-barcelona/activitats/2014/12/13/2014_niu_viu_2apart_vestim/

 http://agenda.museuciencies.cat/ca/museus/museu-ciencies-naturals-barcelona/activitats/2014/12/13/2014_niu_viu_2apart_vestim/

martes, 28 de octubre de 2014

tercer i darrer acte del diàleg entre Laia Minguillon i Jordi Valls

finalitza aquest itinerari amb un darrer acte, on el poeta interpreta el so de las paraules mentre la dansa crea un diàleg que sedueix i atrau a l'espectador i al propi poeta. Junts a terra, en contacte amb el medi, units per la complicitat d'un obra nova i diferent els dos són un. Final del camí i de l'acte.

El públic retorna a la realitat emosionat, avaluant el que han viscut i desitjant repetir l'any vinent¡¡¡¡

lunes, 27 de octubre de 2014

Paisatges intervinguts (segon acte )





El públic camina en silenci, respectuosament espera la propera escena. S'arriba a un lloc obert del bosc amb intervencions efímeres ja desfetes i una obra en pedra d'un autor conteporani(Stefan Cools), Torna el poeta a recitar, mentre ella dansa camí de l'obra buida per ficar-se dins...... Novament la pedra i el seu cos il·lustren els poemes.
final del Segon Acte

domingo, 26 de octubre de 2014

Jordi Valls i Laia Minguillon a CACiS ( primer acte )







Aquest any els paisatges han estat intervinguts pels poemes de Jordi Valls i la dansa de Laia Minguillon. Un diàleg del cos i la paraula en tres actes. Els ocells i la veu de Jordi Valls mouen amb força i tendressa a la Laia entre les contruccions de pedra seca. Primer acte.
El públic escolta,  mira i segueix complice d'uns moments efímers.

sábado, 25 de octubre de 2014

Paisatges intervinguts 2014


Diumenge 26 d'octubre de 2014 / Paidatges intevinguts pel poeta Jordi Valls i la dansa de Laia  Minguillon
a les 12:00 a CACiS el forn de la calç de Calders

viernes, 24 de octubre de 2014

Taller de reconstrucció d'una barraca de vinya

TALLER de RECONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA  DIES 15 i 16 de novembre
Dos dies de plena activitat per recuperar una construcció de pedra seca amb el suport de Valentí Escalé.  De mica en mica anem restaurant el patrimoni que tenim seguint amb la filosofia de sostenibilitat de CACiS , legant al les genarcions futures aquestes construccions de gran valor arquitectònic que pertanyen a la cultura Mediterrànea.
Dos días de plena actividad con los alumnos y el profesor de los Talleres de Piedra Seca. Poco a poco vamos restaurando el patrimonio que tenemos siguiendo con la filosofía de sostenibilidad de CACiS, alegando el las genarcions futuras estas construcciones de gran valor arquitectónico que pertenecen a la cultura Mediterranea
La pedra seca és un patrimoni cultural, arquitectònic, artístic i ecològic. Es un exemple de confluències cap a models sostenibles i equilibrats reflex de les línies de treball de CACIS.
En un cap de setmana es vol fer una aproximació practica a les tècniques de construcció amb pedra seca, cercant els valors arquitectònics d’una tecnologia ancestral i acostant-se al medi natural d’una manera ludico-pràctica, equilibrada amb l’entorn. S’ha planificat la reconstrucció d’una barraca de vinya i dels marges propers alhora que es fa una petita intervenció en la vegetació que envolta a la barraca.

para más información

http://cacispedraseca.wordpress.com/

viernes, 17 de octubre de 2014

Alumnes de Geografia de la U.Pompeu Fabra visiten CACiS








Una visita curta però intensa¡¡¡¡ Els alumnes de Geografia de la Pompeu, uns 120 estudiants universitaris han estat acompanyats per l'artista Alèxia Lleonart qui actualment està exposant a CACiS, també han pogut veure l'obra conjunta que ha fet amb Xavier Moreno en format audiovisial "l'Esbarzer, quatre preguntes a la resposta de les punxes"

Han vist les instal·lacions exteriors de CACiS i rebut la informació general que descriu al centre d'art contemporani i al patrimoni indutrial dels forns de calç. 
Ha esta un plaer compartit¡¡¡
 

Herbes... Alèxia Lleonart



martes, 30 de septiembre de 2014

Herbes .... Exposició d'Alèxia Lleonart





Herbes...
o, com ho feia Albrech Dürer? 

és l’inici d’un cicle, efímer, com el de les pròpies herbes, una trobada i descoberta de l’entorn més immediat on ara visc. Com ho feia Dürer per representar les seves magnífiques herbes?  Això és una incògnita, una reflexió, no pas la metodologia del meu treball  que es nodreix sobretot de la observació, del descobriment i l’ experiència. Tota percepció requereix un aprenentatge, no es tracta de documentar la superfície de les coses, l’aparença externa, sinó  fer al·lusió també a les seves qualitats físiques o tàctils, arribar a les entranyes: herbes, matolls, esbarzers i alguns arbres supervivents de l’incendi de fa vint anys s’ofereixen aparentment anodins, imperceptiblement canviants, recomençant el cicle.
            Em permeto endinsar-me en el coneixement d’un entorn que és converteix en extraordinari i fer-lo eco de mi mateixa 


Ls Inauguració  va ser el dissabte dia 27de setembre  a les  19h 
amb la  projecció de l’àudio visual  realitzat amb Xavier Moreno