news

lunes, 23 de mayo de 2011

Exposición de post_01 i Regio 7


fotografia de Irene Vendrell
La instal·lació de l'artista belga Martijn Bressemans juga amb l'enginy òptic per crear escultures efímeres
CACIS
El Forn de la Calç celebra 3 anys amb una vetllada d´art actual
Set creadors mostraran el seu treball avui al vespre en una jornada que s'obre a la ciutadania i és gratuïta

TONI MATA I RIUMANRESA
El Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat d'El Forn de la Calç (Calders) celebra avui el tercer aniversari amb un programa d'activitats artístiques obert a tothom, que tindrà lloc a partir de les 8 del vespre. Dos creadors de la Catalunya central, com Ramon Brichs i Àngels Freixanet, tindran quota de protagonisme en una vetllada que la directora del centre, Roser Oduber, no vol deslligar de les importants manifestacions que s'estan duent a terme aquests dies contra la corrupció de la democràcia. "Fa quatre anys, nosaltres ja vam decidir que no estàvem d'acord en la política cultural i vam muntar el Cacis a Calders perquè calen canvis", va afirmar.
Convertit des de fa temps en un dels punts neuràlgics de la creació i l'exhibició d'art contemporani a la Catalunya central, El Forn de la Calç celebrarà el camí recorregut amb una jornada que començarà amb la inauguració de l'exposició temporal del Col·lectiu _post 01, format pel belga Martijn Bressemans, l'anglès John Minchin i el cardoní Ramon Brichs. El primer crea una instal·lació que relaciona l'art i la tecnologia digital. Minchin, per la seva part, treballa en el camp de la simbiosi entre art i ciència. La proposta del polifa-cètic Ramon Brichs es titula Esculpint l'esvoranc, i consisteix a fer una escultura del buit que es va fer durant l'explotació de la pedrera d'El Forn de la Calç. Tres inicia-tives d'un grup que té previst continuar oferint el seu ideari en diversos formats, mitjançant exposicions, publicacions i altres formes de divulgació.
Un altre trio d'artistes internacional mostrarà el seu treball als assistents. Remote Project és una performance fruit de la coreografia de l'artista portuguesa Carolina Bonfin, que ha estat residint uns dies al centre, executades pel músic brasiler Edson Secco i la ballarina noruega Marianne Skjeldal.
El tercer eix de la programació serà la presentació d'una instal·lació escultòrica d'Àngels Freixanet, artista manresana que aquests dies protagonitza una exposició al Centre Cultural el Casino de la capital bagenca. Afegint-se a una mostra que s'escampa no tan sols per la sala on hi ha el gros de les obres, sinó també per altres espais urbans propers, com el pati del Kursaal, el medi forestal del centre acollirà diverses peces de temàtica vegetal fetes amb materials ferris reciclats.
"Estic molt contenta per aquests tres anys que ja hem complert", va explicar Roser Oduber. "Hi ha una insatisfacció en l'ambient que ha de fer replantejar moltes coses. Una és descentralitzar els centres de producció i divulgació de l'art contemporani". Apropar la creació a la ciutadania, facilitar l'accés dels escolars als continguts de l'art actual i donar suport al treball dels artistes són els tres motius que donen sentit al Cacis.


http://www.regio7.cat/cultures/2011/05/21/forn-calc-celebra-3-anys-vetllada-dart-actual/145787.html