news

jueves, 15 de mayo de 2014

Cristina López Calvo seleccionada per la Beca de residencia a CACiS amb la Facultat de Belles Arts

Segon projecte seleccionat del Treball Final de Grau (TFG) de la facultat de Belles Arts de Barcelona ÚTER(retorn a l’intern) de Cristina López Calvo / Universitat de Barcelona / Treball de Final de Grau

 Úter sorgeix a partir de sentir una desconnexió entre el meu interior i la part exterior.
A través de passejos per la natura començo a sentir aquesta connexió.
M’adono que una part important és adaptar-se al medi, utilitzant els elements que ens proporciona cada indret. Alhora tornar a donar-li espai a aquests processos cíclics que fa la lluna i veure com influencien en les plantes i en el procés menstruatori.
Retornar a l’intern significa crear un espai de meditació, on a través del tramatge vull unir l’intern amb l’extern. I així donar a llum l’ agraïment a aquesta part femenina que ens dona la vida, la mare terra.
Per això vull convidar-vos a una cerimònia de celebració, el dia 29 de Maig on cadascú portarà una petita ofrena que enterrarem al centre de l’úter i així podrem deixar anar tot allò que no volem i la terra ens ho transformarà en el que nosaltres li demanem.
(Aquesta ofrena sento que sigui de caïre orgànic per tal de respectar la zona on estem i que quan la triem pensem en la feminitat, ja siguem homes o dones tots tenim una part d’ella.)
Cristina