news

jueves, 29 de marzo de 2012

El projecte Àniam a Radio 4

Albert Giménez, Joan Miró i David Sitges
amb la violinista  Farran Sylvan James


http://www.rtve.es/alacarta/audios/vida-verda/vida-verda-280312-veu-3530-480690/1360693/
http://www.verkami.com/projects/1294-aniam

Vida Verda - Àniam: crear enmig de la natura i els Resilentes


28 març 2012


Els protagonistes d'aquest programa són artistes que han decidit crear i finançar de forma diferent els seus projectes. Àniam es un nou projecte musical, són les inicials de l'Aliança de Noves I Arrelades Músiques. Albert Giménez i Joan Miró són dos membres del grup i ens expliquen com estan proposant finançar el projecte via Verkami, el crowfunding pels amants de la creació, i com l'estan treballant durant una residencia que fan al Forn de la Calç de Calders. Parlem doncs amb la directora de CACIS, Roser Oduber, ella ens explica els criteris per tirar endavant aquest Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat. La Companyia de teatre Die Resilentes, ens parla del seu darrer muntatge 'Now the field is open- on' amb forma de conferència expressen tots els interrogants sobre la nostra forma de vida actual i la pèrdua de valors, utopies i ideologíes. Escoltem la música d'Àniam: Ashi-Satisfacció-Vides Possibles-L'arbre.
veure menys

QUÈ ÉS ÀNiAM?
ÀNiAM ( Aliança de Noves i Arrelades Músiques ) és un projecte musical format per tres músics professionals amb diferents camins recorreguts en el món de la música. Albert Giménez, Joan Miró i David Sitges. Ens hem unit per crear aquest nou i original projecte, que suposa un punt de trobada entre la tradició i l’avantguarda, un espai compartit entre suggerents sonoritats del mediterrani i més enllà. 
Sumem el cant amb els sons tradicionals d’instruments com l’oud, baglama, bansuri, darbuka, cajón, mandolina, sac de gemecs, guitarra, etc. amb selectes ritmes electrònics i ambients sonors aconseguits mitjançant l’experimentació i la recerca en síntesi d’audio i d’altres aspectes que la tecnologia actual ens ofereix, tot fet amb cura, respecte i elegància. És el que anomenem artesania digital. El resultat es un so sofisticat i tradicional alhora, unint modernitat i tradició. Les cançons són cantades en català, les lletres són compromeses i amb un missatge de consciència ecològica i espiritual. Aquesta és la nostra motivació i el que ens ha empès a crear aquest projecte tan innovador i laboriós.

QUÈ FEM?
Construim ponts entre cultures. Utilizem el saber acumulat en el patrimoni musical de diverses cultures,  per difondre emocions i sensacions que a tots ens afecten. Pretenem fer més accessible aquest patrimoni musical modernitzant-lo amb l’utilització d’instruments contemporanis però mantenint-ne l’essència.
Volem fer un projecte fet a Catalunya però amb vocació internacional. 
Les nostres cançons parlen amb profunditat de la Natura i de l'Ànima. Volem aportar el nostre granet de sorra per fer un món més concient. 
ÀNiAM està format per músics professionals de diferents àmbits i estils. Cal dir que que aquest és un nou projecte i que es troba inmers en la fase de creació i producció. Pertant encara no hem editat cap disc i no tenim gaire història com a grup. Tot i això els resultats obtinguts fins ara, veieu video mostra provisional  són molt estimulants.

CACiS dona suport ÀNIAM per la seva innovació i música, creiem que ens mostren nous camins que parteixen de la seva recerca personal i d'un gran domini dels instruments.
Creiem que val la pena col·laborar en aquest treball.